Noční speciál – Kletba

10.07.2019 13:09

To, co se stalo v noci, je stále zahalenou rouškou tmy, ale ze střípků vyprávění studentů je jasné, že jsme Bradavice vytáhli ze spárů smrti za pět minut dvanáct. Alespoň prozatím.

Studenty krátce po desáté vzbudil bývalý ředitel Koriandr, který se patrně skrýval celou dobu ve škole, a když zjistil, že v noci zmizeli všichni učitelé včetně primusů, rozhodl se, že je na čase pokusit se o kontrapřevrat a zničit samozvaného ředitele Spima.

Nikdo netušil, kam se profesoři poděli, takže první volbou byl Zapovězený les. Potichu se všichni plížili k prvním stromům, odkud bylo zřejmé, že někdo vytvořil temné silové pole sahající od prvních kmenů až k louce Vlkosvětlušek. Jednotlivé skupinky se proto musely plížit okolo hlídačů k jednotlivým nosným bodům pole a postupně tak zrušit celou magickou síť.

Díky tomu bylo pak možné projít hvozdem relativně bezpečně až k louce. Tam se ale nezvaným divákům naskytla strašná podívaná. Okolo kruhu zapálených svící stáli bradavičtí profesoři pohroužení do nesrozumitelného mumlání­. V jejich čele stál ten, jenž se celou dobu vydával za učitele obrany proti černé magii. Dormeo Spim to nebyl, ale vypadal na vlas stejně, asi díky mnoholičnému lektvaru. Se špičatou černou kápí stál v čele výjevu a vztahoval ruce kamsi k vrcholkům borovic, mumlaje cosi, co zanikalo v nesrozumitelné mantře paralyzovaných profesorů.

To, co následovalo, proběhlo v několika sekundách, takže člověk sotva stačil vnímat, co se vlastně děje. Když se studenti dostali na pár kroků od rituálního kruhu, ozvaly se odněkud zpoza „Dormea“ skřeky Koriandra Skřekomila, který tak odvedl pozornost temného zrádce.

Zatímco se černá kapě míhala ve vysoké trávě, tmu rozsvěcovaly záblesky hůlek a „Dormeo“ s Koriandrem sváděli vražedný betl, mohli studenti využít času, přijít až k profesorům a provolat zprošťovací kletbu „Darsavmam“. „Dormeo“ vzal nohy na ramena.

Nebyl to příjemný pocit probudit se v noci na louce v osvětleném kruhu, setkávat se s vítěznými pohledy studentů a zároveň vůbec netušit, co se děje. Od své koleje jsem okamžitě obdržela zprávy o uplynulých událostech, včerejší krutovládě a mém kontrolování nevynesených košů. Nepamatuju si vůbec nic. Je jasné, že jsme se setkali s nejtemnější magií, kterou naše škola doposud zažila. Kdo ale byl falešný Dormeo Spim? Kam uprchnul a kde je náš skutečný profesor obrany proti černé magii?

BlogTerka