Den sedmý – Závěrečná bitva

15.07.2011 00:34

Dlouho očekávaný den boje s Apofisem a Goa’uldy nastal. Dopolední přehlídka her a videí vytvořených na našich dopoledních počítačových seancích byla pouhé ticho před bouří a umožnila dětem přestat (alespoň na chvilku) myslet na ty těžké chvíle, které jim během závěrečného boje měly hrozit.

Pak jsme se vrhli na výrobu vlajek. Od té chvíle, co děti zahlédly spreje, velkou roli papíru a klacky, tušily, že náš závěrečný odpolední boj bude známá hra „O vlajky“. Očekávané těžké chvíle byly oprávněné. Oběd i celý polední klid téměř vibroval nervozitou a touhou konečně zničit našeho úhlavního nepřítele.

Zadávání adres a průchod Hvězdnou bránou pro nás již není nic nového. Nová byla pouze planeta Pax, na kterou jsme konečně přes veškeré nástrahy již včera zjistili adresu!

S naší odpolední vlajkovanou chodívá vždy ruku v ruce i pár zranění. Odřená kolena Terezky, Mája, která se obětovala a pro svůj tým a ukořistění vlajky proběhla přímo skrz trs kopřiv nebo pár ulovených včelích bodnutí. Přesto se odvážím říci, že byly všechny děti nadšené, dokonce se našli i tací, kteří by místo pouhé jedné hodiny hráli rovnou dvě! (Kačka a Tom P.).  Hra končila a my získali artefakt na zničení Apofise s důležitým pokynem na aktivaci až po soumraku.

Během večerního závěrečného táboráku byl artefakt konečně aktivován a následný ohňostroj nás přesvědčil o úspěchu našeho velkého snažení! Všichni jásali a hra byla slavnostně ukončena stejně jako náš letošní tábor…

 

Dnes nezvykle

Daniel Jackson alias Sylva

Fotogalerie