Den 8. – Hledáme mladé talenty

08.07.2019 21:28

Protože naše škola jde s dobou a zařazuje nové pedagogické metody a neotřelé učební postupy, rozhodlo akademické vedení, že bude zařazen tzv. projektový den (který sice máme každý rok, ale letos je tu theme twist). Cílem bylo vytvoření informativního spotu na různá témata z ošetřovatelství.

Jednotlivé natáčecí štáby si nejprve musely vybrat ty správné herecké talenty, takže na scénu  nastoupila talentová komise s jednotlivými režiséry, a postupně byli všichni voláni na casting. Při konkurzu bylo zadání jednoduché – zahrajte „smrt“. Iniciativě se nekladly meze, takže kromě klasického udušení, zastřelení či požití jedu jsme tu měli skutečné herecké poklady - smrt parašutisty, smrt v minovém poli, smrt při zastrčení vidličky do zásuvky, smrt při manželské hádce, Sněhurku a otrávené jablko a smrt po střetu s medvědem.

Režiséři si zvolili své protagonisty a každá filmová crew se dala do činění. Stihnout všechny záběry v jednom natáčecím dni je docela mazec, ale podávány byly takové výkony, že bylo možné jet polovinu scén na první dobrou a lehčí záběry točit simultánně (výsledky naší práce budou k vidění již zítra a zároveň budou kompenzací za chybějící video dokumentující dnešní den).

Můj tým vytvářel snímek o popáleninách, takže jsme tu zakládali oheň, vařili vodu a vyráběli růžovo-zelené petardy z ruliček od toaleťáku, abychom co nejvěrohodněji nasimulovali reálné situace. Vynechali jsme snad jen popálení od draka, protože na to nám chyběly obvazovací potřeby v odpovídajícím množství.

Odpoledne se k nám také přidal pan profesor Dormeo Spim, jenž byl až doteď upoután na lůžko ve vážném stavu po své vyčerpávající cestě. Řady profesorů se tedy rozrostly, ale na večerní radě jsme i přesto byli svědky nevídaných rebelií, které začaly, jen co se prefekti přihlásili o slovo. Nejprve Davídek navrhl výměnu dívčích a chlapeckých sprch, protože ty dívčí vypadají jako hotel Tropicana, s kamenně obloženými zrcadly a palmami okolo umyvadel, zatímco ty chlapecké sprchy, hm, no, zkrátka nevypadají úplně jako hotel Tropicana. Zákon nakonec neprošel, ale rekonstrukce snad přijde co nevidět...

Dalším překvapením briefingu byl návrh studenta Zmijozelu, aby byl ředitel zbaven svého postu a místo něj, pouze na zítřejší den, dosazen již zmíněný pan kolega Spim. Návrh byl tribunálem schválen téměř jednohlasně, ale nejsem si jista, jestli vložit moc do rukou člověka, jenž se teprve dnes vrátil do rytmu školního života, je úplně prozíravé. Uvidíme.