Den 4. - Únos

04.07.2019 21:02

Vypadalo to na docela poklidný den, dokud jsme nezjistili, že nám zmizeli primusové. Bylo nabíledni, že tady došlo k únosu, takže všichni okamžitě propadli panice a ředitel, zkušený v krizových situacích, začal všechny uklidňovat slovy „Nepropadejte panice!“ což zázračně zafungovalo.

Rozdělili jsem se do záchranných oddílů a vydali se po stopách. Někteří stále nemohli uvěřit tomu, co se právě stalo, za mnou se odehrávala horlivá debata o tom, že přeci není možné, aby byl Lulu unesen, a to mnoho kilometrů zdejším kopcovitým terénem, protože takového výkonu by prostě nikdo fyzicky nebyl schopen. Očividně, někdo byl.

Cestou jsme nalezli asi dvanáct indicií, kusy oděvů a uniforem, zbytky chleba a zašifrované zprávy, které nás navedly až k zajatým primusům. Bylo už jen potřeba přelstít únosce – Mimika – jenž je schopen se v cokoli přeměnit. Museli jsme jeho podobu předvést pantomimou, aby byl poražen, což se zdá jako easy úkol, ale zdání klame. Turban a kotlík jsme předvedli hned, ale když se Péťa snažil předvést zavěšeného netopýra pokusem o stoj na hlavě, vypadali vedle něj i akrobati z Cirque du soleil jako toporná nemehla s atrofií zádového svalstva. Na příští rok navrhnu zavedení semináře Jóga pro pokročilé i na naší škole, bude se to nepochybně hodit.

Ale zpět k meritu věci. Po vysvobození primusů se ukázalo, že jsme přímo u vchodu do prefektské koupelny. Náhoda? Nemyslím si. Tak jako tak nebylo těžké se rozhodnout, co dál. Nakráčeli jsme dovnitř, nahodili koupací úborky a vklouzli do vody. To by člověk neřekl, co všechno tam ti prefekti nemají - docela pěkná koupelnička, tobogán, vířivka i divoká řeka. Asi škola získala nějaké dotace od Ministerstva kouzel či co.

Cesta domů už byla no stress, až na to, že jsme potkávali mudly, takže skupinka za mnou, která celou cestu vedla akademické disputace o tom, jestli při kouzlu Lumos je pohyb hůlky jako stříška nebo jako véčko, měla co dělat, aby nevypadala nápadně.

Nu a nyní začíná promítání třetího dílu známého populárně-naučného dokumentu o naší škole ve vedlejší učebně. Takže dobrou noc.

BlogTerka