Den 3. - Metlobal

03.07.2019 22:29

Den 3. – Metlobal

Nadešel čas porovnat síly kolejí ve sportu, který kraluje světu kouzelníků, a v němž je možné udělat poměrně slušnou kariéru, pokud se člověk dostane do první první ligy. Řeč je o metlobalu, týmovém sportu, kde si hráči předávají míč pomalu k soupeřově straně a na konci jej musí prohodit jednou z obručí. Zároveň je potřeba obratnost a rychlost, protože prodlevy jsou trestány zásahem potlouku.

Píšťalky rozhodčího se ujal oblíbený profesor Hůlka, který zvládl odpískat všechny hry, jež se táhly po celé odpoledne. Přestože se jedná o bezkontaktní sport, záhy začali hráči projevovat nefalšovanou touhu vyhrát a neváhali vylévat své emoce přímo na hřišti. Pan Hůlka se měl co ohánět, aby uklidňoval  vyhrocené spory o auty a body.

Nebelvír od začátku nasadil svá esa, konkrétně Michala C., který byl schopen vynořit se kdykoli a kdekoli a srazit všechny rány pověstným žabáčím skokem. Morálka zaostávajících týmů proto rychle upadala, a nebýt Davídka, který sloužil jako positive energy booster pro všechny ostatní, bylo by to jistě krušné. Naštěstí má naše škola i catering pro tyto případy, a tvarohové buchty místní provenience, které chutnaly naprosto kouzelně, jistě přispěly k zachování parádních výkonů.

Kvůli absenci hráče Havraspáru jsem dokonce jako náhradník byla povolána do hřiště taky. Po chvíli se od trenérů ozvalo: „trojka střídá,“ a po pár minutách zase „čtyřka střídá,“ načež mi došlo, že asi také disponuji nějakým číslem, a ve snaze zjistit, jak brzo si asi budu moci jít oddechnout pod cateringový stan, jsem volala k tribunám, co že to mám za číslo a zpátky se ozvalo, že „jedenáct“. To znamenalo, že odehraji celou hru. Asi si budu muset s kolegou Hůlkou popovídat o protekci pro profesory na příští turnaj…

Havraspár sice tento mač nevyhrál, ale zato v posledním utkání turnaje se mu podařilo nevídané. Možná to bylo tím, že už jsem nebyla v poli, nebo i tím, že Havraspár vložil před hru motivační vsuvku a opakovaně provolávala jedna půlka „Simsala“ a druhá půlka „Bim“, což netuším, kde vzali, tak jako tak se povedl fenomenální obrat z 19:9 na 19:18, což přispělo k obrovskému napětí v posledních minutách. Možná se rozhovory s nejlepšími hráči objeví v zítřejším výtisku Denního věštce. 

BlogTerka