Den 1. - Příčná ulice

01.07.2019 21:27

Kam jinam se vydat na předškolní letní shopping než do Příčné ulice? Pokud byste chtěli nějaké přiblížení, tak Příčná ulice je to něco jako Pařížská ulice, akorát se jmenuje jinak, nenajdete v ní stejné zboží a nezaplatíte v ní mudlovskými penězi. Ale jinak vlastně skoro to samé.

Vzhledem k tomu, že v půl druhé se spustil déšť a na parapety dopadaly kroupy velikosti hrachu, usoudili jsme rychle, že by nebylo zrovna moudré pobíhat přitom přes tento bulvár v žabkách a s nákupními taškami, pročež jsme se nejprve odebrali vyzvednout naše disponibilní zůstatky pod střechu ke Gringottům. Docela pěkná banka, akorát je v ní sakra těžké něco najít. Zmijozel si vedl docela ujdoucně, svým ziskem jsme získali druhé místo, ale ten zatracený Nebelvír byl přeci jen o krapet lepší! Studenti okolo mě procházeli po schodech minimálně šestkrát, než objevili balíček galeonů opodál, aby pak mohli vyrazit do víru obchodníků s kapsami plnými peněz.

U mého obchůdku s látkami byl parádní výběr. Na odbyt šly klasické barvy a elegantní černé kousky, ale byli tu i tací, kteří volili více netradiční barevné kombinace a batikované vzory, které by se nejlépe hodili spíše do „Volejte věštce“ než do seriózní kouzelnické školy. Z nashromážděného materiálu pak každý mohl vytvořit hůlku podle svých představ, takže se brzy každý mohl ohánět těmito nebezpečnými tyčkami, které naštěstí, budou povoleny pouze během vyučování.

Když jsem zavítala ke stolu se studenty, přišel ke mně Tomášek J. s hůlkou obalenou hustou vrstvou tyrkysového filcu a s majestátním blyštivým rubínem na konci rukojeti, chvíli na ni koukal a pak se ke mně zamyšleně otočil se slovy: „Proč mi ta hůlka tolik připomíná elektrický kartáček na zuby?“ Nové hůlky bude ale již brzy možné vidět in aktion, přesněji řečeno zítra, kdy začíná výuka, takže se těšte na lektvárky.

BlogTerka