Den 0. - Nástupiště 9 a 3/4

30.06.2019 23:04

Den 0. – Nástupiště 9 a 3/4

Vítám všechny pravidelné čtenáře táborového blogu u další dávky táborového blogu! V učebně je zatím povážlivě klidno, což jenom značí, jak náročné to dnes bylo a jak moc to sluníčko vyčerpává. S napakovanými kufry přijížděli studenti prvních ročníků již v brzkých odpoledních hodinách vlakem z nástupiště devět a tři čtvrtě. Někteří probíhali zdí na perón s nadšením, ale třeba Ondra už předem prohlásil, že „I v Praze máme schody vedoucí do zdi, takže žádná novinka.“ No nevím, kam všude se snažil probourat…  

Zajímavé je, jak rychle se noví študentíci zabydleli. Ještě než stačila přijít večeře, stihli patrně na hřišti provozovat válení sudů, protože do hodovní síně přicházeli v dýmu antuky a zamazaní na tvářích, takže byli urychleně hnáni do umýváren.

Jako hlava Zmijozelu jsem ale netrpělivě očekávala to, co mělo následovat – rozřazování do kolejí. Na sněmu byla celá škola včetně sboru profesorů. Mezi černými plášti a tradičními hábity vyčníval zejména profesor čtení z run Magnus Škrábal, jenž patrně svůj šatník objednal z e-shopu My little pony a nebo prostě u babičky zastřihl záclony, protože jeho klobouk halila modrá krajka se třpytkami a svítivě modrý pláštík doplnil módní hůlkou s hvězdičkou. Vskutku kouzelné. Proti nově nabyté přezdívce „duhová víla“ by asi bylo nespravedlivé protestovat.

O něco více megalomanskou hůlku vytasil ředitel Bradavic Koriandr Skřekomil, který nakráčel s kulečníkovým tágem pod paží. K obraně proti černé magii se jistě hodí bytelná zbraň, takže hůlka délky baseballové pálky se zřejmě může hodit.

Coby profesorka lektvarů asi není módní policie v mých kompetencích, ale máme tu ještě další skutečně fešné kousky. Profesor Nedan Hůlka přispěchal patrně rovnou od svých fantastických zvířat, protože jeho roucho vypadalo, jako by se vypořádával celé odpoledne s masivním atakem vlkodlaků, po němž mu více roucha nezbylo než zbylo. Nebo možná jenom moli? Zítra bude jistě šance koupit mimo jiné i zánovní ohozy, protože Příčná ulice už čeká!

Karmína Osmičelá (BlogTerka)