Za mřížemi

17.06.1930 00:00

Ráno jsme začali (tedy já jsem byla hezky v postýlce) v krásných sedm hodin rozcvičkou s Adamem. Vězni tak vyhopkali na zdejší mýtinku před ubytovnou, kde asi dvakrát oběhli strom a na osmou se vrátili na vězeňský bufet. Výběr byl dnes exklusivní, varianta á vločky s mlékem a varianta bé rovněž. Jedno či druhé šlo případně vynechat, ale to pak nebylo úplně ono. Vypadalo to, že jsou i tací, kteří v životě nejedli vločky, protože chodili vracet misky naplněné směsí, kterou si nandali, domnívajíce se, že chutná jako nutella, a zjistili, že nová potravina se minula s jejich očekáváním. Asi dva lidé si čisté vločky velmi pochvalovali, ale ostatní ohrnovali nos nad jednoznačně nejzdravější snídaní, co tu měli, a to ještě okamžiky předtím sbíhali naspeedovaně schody, prý „aby na ně zbyl džusík“. Tak ten na ně bohužel nezbyl, džusík měli pouze dozorci, stejně jako běžný bufet se vším všudy. Já jsem ale zvolila také mléko s vločkami.

Dopolední loupání brambor nakonec odpadlo, takže jsme se odebrali ven, kde jsme sprejovali vězeňské úbory a vyráběli jakési taštičky. Oběd byl opět pestrý, vydávaly se brambory ve slupce s máslem a mlékem. Vězeňská služba měla také brambory, ale s rybou. Když jsme se nakonec uvolili, že dětem nabídneme také kus masa, které jsme nemohli sníst, ukázalo se, že brambory s máslem jsou přece jenom větší hit a že rybu nikdo nechce. Za dnešek mám tak v sobě jeden a půl pstruha, no, nemůžu si stěžovat.

Odpoledne jsme pak zahájili turnaj v přehazce, při němž se ještě rozjel tajný obchod s drogami v rámci věznice, a po kapsách kolovaly pytlíčky se záhadným bílým práškem. V mezidobí se na naší tatérské stanici zdobili vězni kérkami draků a oblepovali tetováním z obalů od žvýkaček. Turnaj vyhrál můj tým Citronové hruštičky (což vzniklo jako popis ovoce „ugli“, na něž nemohli přijít v sobotní šifře) obsadil uspokojivé první místo. Jaký vedoucí, takový tým…

Navečer jsme dostali další dlabanec a vězni pak byli propuštěni, což jsme oslavili cvičením jógy. V casinu zmizely jejich vydělané peníze a podivuhodně rychle zmizela i druhá večeře.

 

Mafie_devaty_den