VÝLET DO VĚZENÍ

11.07.2017 21:44

Výpravu do vězení jsme museli odložit kvůli nehezkému lijáku, který nám bubnoval na parapety už od rána a trochu mi rozmočil zpěvník. Orientaci ve vězení jsme si proto vyzkoušeli alespoň na slovenském profi trenažéru, kde týmy odpovídaly na zvídavé otázky, a za to pak získávaly tahy v počítačové hře. Můj tým první kolo vynechal, protože asi ještě spal, ale nakonec jsme byli druzí, hned za Poseidoňáky. 
Stihli jsme i natáčení informačních videí, konkrétně tutorialy na loupání banánu, čištění zubů a stlaní postelí (protože jsme už při bodování pokojů viděli, že tohle se bude většině hodit).
Zajímavé bylo, že mnozí měli tendenci ve videu frajersky házet všechny rekvizity do dáli, jako by snad každý, kdo otevře pastu, zahodil víčko a po vyčištění zubů upustil na zem i kartáček. 
K obědu byl řízek, takže jsme se naladili na výletnickou atmosféru a po odpoledním šlofíku jsme se konečně vydali na túru, déšť totiž ustal. Cesta byla zapeklitá, ale les voněl po dešti krásně lesově a potkali jsme i dvě jedlé houby (asi to byli borováci), takže skvělá zpráva pro Svaz českých houbařů a pro mě. 
Když jsme dohopkali přes všechny houby až do srdce hvozdu, zahráli jsme si i obchodní hru - každý na začátku obdrží určitou sumu a pak běhá mezi kupci ve snaze někde levně koupit a jinde dráž prodat. 
Po poli (tedy hracím poli, jinak jsme byli v lese, samozřejmě) běhali také střelci, kteří mohli zasažené nákupčí obrat. Měli dnes ale asi špatnou mušku, protože někteří obchodníci své majetky až zdvacetinásobili. Já jsem měla také špatnou mušku. Přesněji asi sto špatných mušek, které si oblíbily moji oranžovou karimatku a komplikovali transakce s obilím a masem. 
S nakoupenými surovinami jsme poté došli až k věznici, kde byla krásná vyhlídka, takže se všichni kochali výhledem na přehradu, lodičky, chatičky a bouřkové mraky. Pršet ale nezačalo, a proto jsme předali pašovaný dynamit Řezníkovi a vydali se urychleně směr večeře. Stihli jsme vše na minutku a nyní už papkáme večeři druhou.
BlogTerka