Tříhodinový přijímací pohovor

27.07.1923 00:00

„Máte možnost stát se členem rodiny Roccelli a toto je poslední test.“ To byla slova, kterými byly uvedeny dvojice z týmů Kámen, Nůžky, Papír a Teď do dveří. Za stolem seděli členové mafiánské famílie, ale mezi stolem a příchozími stály ještě dvě osoby, lidská zrcadla. Ta napodobovala vše, co ten či onen mafiánský adept udělal.

Po příchodu nastalo vždy krátké trapné ticho, které se v polovině případů proměnilo v dlouhé ještě trapnější ticho, kdy jsme deset minut stáli proti sobě a skenovali si zorničky. Většina začala pathetickým proslovem, kde vysolila všechna známá rétorická klišé typu „sešli jsme se zde v hojném počtu“, ale když slyšeli totéž z úst svých dvojníků, značně znejistěli. Přestože tak všichni pochopili, že si hrajeme na opičky, netušili, jak se nás zbavit.

Kryštof přišel s originálním nápadem, kdy svému zrcadlu podal ruku se slovy: „Vítám vás v rodině Roccelli.“ Tím sice donutil své zrcadlo, aby ho přijalo do rodiny, ale s rodinou to nepohnulo. Jeho partner přezdívaný v táboře Don Číčo, obdržel v závěru bod za kreativitu, poněvadž po chvíli zkušebního popošlapování rozjel epický dance battle se svým zrcadlem, takže jsme byli svědky diskotékového mistra, který hned střídal houpání v bocích, havajské rituální hopsání s imaginárními rumba koulemi a břišní tance. Při gradaci svého zápalu vytáhl z rukávu i zajímavý taneční prvek nazvaný cvičně „elektrický šok“, kdy sebou nezřízeně škubal jako po zásahu paralyzérem, a jeho číslo vyvrcholilo šíleným kytarovým sólem s bubny. Zrcadlo tak sice viditelně vysílil, ale ani to bohužel nepomohlo.

Cílem bylo přijít na něco, co by zrcadlo nedokázalo napodobit. Po dvaceti minutách jsme dětem radili, aby zrcadla nějak „rozbili“ hlavou, domnívajíce se, že něco vymyslí. To se nakonec všem podařilo, ač třeba Tomášek opravdu začal být do svého oponenta hlavou.

Součástí slavnostní přísahy byla otázka: „Kterým prstem bys stiskl spoušť?“ což byl asi nejtvrdší test ze všech. Odpovědí nám byli nechápavé výrazy, mnozí zvolili malíček, jiní prostředníček a třeba Baruška zvolila palec. Té bych as místo pistole na ten palec doporučila palcát.

 

 

Mafie_sesty_den