Téra blog SPECIÁL – den 8.

08.07.2018 21:30

Včerejší večer se opravdu hodně protáhl a zároveň nebylo možné publikovat blog, jelikož všechen internet odebíral počítač, na němž polovina tábora sledovala střílení penalt Chorvatsko-Rusko. Děti jsme tak ukládali až okolo půl dvanácté, ale nedlouho poté jsme je šli znovu budit na noční vycházku.

Na Caesarův popud jsme se totiž museli vydat do faraonovy hrobky a přinést odtud „libovky“, pro nezasvěcené, zkrátka ukořistit poklad. Jednotlivci s baterkami proto vycházeli od rybníku přes mostek a po odrazkách dál do zdejšího přírodního tunelu. Cestou samozřejmě nebyli sami, protože jim společnost v náhodných chvílích dělala i mumie z hrobky.

Tu ale naštěstí bylo možné zahnat vyslovením tajného slova Říma, takže pro pozorovatele, který stál u rybníka a viděl tunel zvenku po celé délce (tedy pro mě), probíhala scenérie asi takto: z vrchní části úseku se začalo ozývat chrchlání a skřeky blížící se mumie, načež v tunelu začala probíhat impozantní světelná show, jak se všichni oháněli svými baterkami, a jako zvukovou vlnou se celým tunelem šířilo obranné zvolání „KOŠ!“.

Někteří raději preventivně volali „koš“ kdykoli měli pocit, že něco hrozí (tedy asi ob tři sekundy) a jiní se snažili zahnat strach nápěvy tematických písní, konkrétně šlo z tunelu ještě dost dlouho odposlechnout melodii „Jožina z bažin“ v podání Matyáše L. Našlo se i pár dětí, které si nesli reflektory pomalu jako ze strahovského stadionu a svítili tak oslnivě, že každá mumie musela na místě uhořet.

S pokladem (kartičkami) navrátivší se odvážlivci spali okamžitě jako zařezaní a dnes bylo samozřejmě nutné si trochu „orazit“. Dle motta „chléb a hry“ jsme proto hráli deskovky a pojídali chléb s máslem a paštikou, no a závěrem dne jsme náležitě oslavili dosavadní úspěchy a každý tým předvedl vlastní průvod a divadlo. Prostě víkendová pohodička.

Fotogalerie noc

Fotogalerie den