RELAX NA PALUBĚ

09.07.2017 22:17

Jelikož jsou děti i vedoucí vždy v půli tábora zmoženi, došlo dnes na odpočinkový den. Dopoledne odstartovaly dva turnaje, jeden v Trackmánii a jeden v našich originálních kartičkách. Připletla jsem se proto k Luluovi a Matyášovi a poprosila je o komentovanou ukázku jedné hry. 
Do té chvíle jsem znala jenom svou kartu (tedy s mojí podobiznou), která se jmenuje Pravá ruka Boží, ale nyní už matně chápu celý princip hry a možná si také nějaké kartičky nahamouním, abych mohla hrát. 
Pochytila jsem například, že jakmile rozehrajete kartičku zvanou Nýmand, jste prakticky k nezastavení, protože Nýmandy můžete vyvolávat opakovaně z hlubin (tzn. z mrtvých karet), což se dost šikne, zvláště pokud máte plnou ruku Nýmandů. 
Po poledním klidu přišlo rozdělování do týmů, takže vznikl například Postrach Karibiku nebo Bludný Američan. To jsou všechno názvy pirátské, vznešené a nepřítele odstrašující. Existují ale i výjimky. Tou je například můj tým, jehož PR experti vybrali jméno Roztomilá lama. Ano, Roztomilá lama. Nebudu komentovat, snad jen dodám, že bych chtěla pozdravovat pražskou ZOO a že vedlejší posádka se jmenuje Rumová pralinka, což je má jediná útěcha. 
Po tom, co jsme se posilnili domácím koláčem (který byl výborný) jsme si dlouhé hodiny všichni lámali hlavy nad nákresy kormidel, trojzubců a lam na svá nová trička. Podotýkám, že lama se nekreslí zrovna jednoduše. Některé naše návrhy vypadaly jako smějící se mrak, jiné jako naklonovaná ovce Dolly po zásahu bleskem. Na tričku proto máme nakonec pouze nápis LAMA, což je srozumitelné i designové zároveň. 
Odpoledne došlo i na bodování pokojů, takže bylo dost patrné, kdo si pravidelně uklízí a kdo jen naházel všechno oblečení ze země na jednu hromadu, a tu přikryl peřinou. 
Briefing proběhl v podvečer, kdy teplota rapidně poklesla jen na asi dvacet osm stupňů, tedy v kostýmech na cca třicet jedna. To už je skoro na mikinu. 
Večer pak proběhlo velkolepé finále karet v jídelně (v ranní Trackmánii triumfoval Sprosťák Milan), které vyhrál Světlé místo (Andrej) a já teď pomáhám dětem s blogovými příspěvky, které je potřeba ukládat do složky Music, protože to dává logiku. 
BlogTerka