Osmý den - Romantická vycházka

08.07.2015 02:24

„Paní zapomněla na buřty,“ oznámil nám večer Davídek, který se v průběhu dne ukázal jako skvělý analyzátor zpráv od záhadného vědce. Oheň přesunut na zítra. Vědec nám ale napsal zprávu, která nás vybízela k absolvování čtyř a půl kilometrové vyhlídkové túry s vědomostními otázkami a klíšťaty po cestě. Proto naši průzkumníci strávili skoro celé odpoledne v honbě za tajemným vědátorem, kterého jsme marně čekali na konci oné romantické červencové procházky.

Jaký tvar má DNA? Vlnka
Kam jsme šli hledat včera pramen? Do Mělníka
Jaká slova sestavíš z písmen ve slově struhadlo? Struhdlo a rum
Jaké slovo se rýmuje s „vesnice“? Vejce a ovoce

Slunce si asi vybralo svou daň, takže jsme se z odpovědí měli co učit, Bobo otázky probíhal, protože tvrdil, že neví, Kája je na rozdíl od něj poctivě prošel, a s časem dvě hodiny deset stihl poklábosit na každém stanovišti, pročíst rubriky na místní nástěnce a navázat přátelství se všemi zbylými dětmi na trase. Neztrácel však naději, a přestože byl nenávratně ztracen na konci všech tabulek, vyptával se stále na své pořadí a podal nejlepší výtvarný výkon u jedné z otázek.

Vědcův plášť nalezen spolu s flashkou a stopami vlkosvětlušek. Vědec patrně mrtev. Na flashce deník se zápisy o tom, že se blíží něco velkého (tady udělal Davídek velkou pauzu, když předčítal ostatním). Vyvstaly dotazy, zda půjdeme hledat vědcovy oči, které vlkosvětlušky svým obětem berou, jak získáme mapu k jeho laboratoři a jaká jsou hesla, o nichž píše, že je změnil. Od dokumentů nás ale vyrušila večeře, omnomnom, rizotko.

Při meetingu dražba certifikátu pro největšího krasavce tábora, který zakoupil Lulu s Bobem, oba nepochybně hodni daného titulu - Bobo každý den klikuje, aby zlepšil svou postavu a Lulu už ji má beztak dokonalou, jak může potvrdit celý měřínský plavecký areál. Certifikát pro slečny zakoupil své sestře Martínek spolu s Andrejem, což odrovnalo polovinu instruktorského týmu. Prostě romantika.

Přestože byly buřtíky o den odročeny, večer ještě zdaleka nekončí…

 

Fotogalerie