Den třetí - Meditace na hoře Fudži

07.07.2014 23:42

Po tom, co jsme se mírně asimilovali, započali naše další průzkumné akce. Se zavázanýma očima a s pomocí navigátorů jsme posbírali barevné papírky s písmeny, z nichž jsme zjistili „značka parkoviště“, což bylo místo další nápovědy.  Nápaditost však přinesla i jiné návrhy, počínaje „pěšinkou“ a „vrtkem“ konče (daný tým má zřejmě pokrokové lingvistické znalosti přesahující ty naše).

Další zuřivá bitva započala při překladu další indicie z japonštiny. Při běhu pro japonskou abecedu jsme byli obohaceni o sadu nových způsobů, jak si v rychlosti nazout boty a následně se při běhu v nich tvářit tak, jako by se člověku běželo snadno. Abeceda se ale ukázala jako velmi náročná, neboť spousta znaků nebyla k nalezení a přezouvat se nikomu nechtělo. Na zlomyslnou abecedu jsme se rozhodli zapomenout pomocí turistiky a tak jsme si krátkým výletem vyčistili hlavu. Na horu Fudži jsme dorazili za asi deset minut, což přičítáme místní atmosféře, která dělá ze všech v Japonsku velmi obratné chodce, fotografy a audioposluchače – tuto stránku zařídila přicházející bouřka. Nahoře na hoře byl mizerný výhled, ovšem nás více zajímal trénink bojových formací, který měl vypuknout. Bouřka ale rozhodla za nás a tak jsme vesele odhopkali dolů a nechali si procházku na tří tisícovou horu opět na jindy.

Na pláničce před místem našeho bivaku jsme se tedy pustili do čehosi připomínajícího šachy. Zábavu nám opět zkazila bouřka, což byla velká škoda, neboť horní část jednoho jezdce (figurka se skládala ze dvou osob) zaujala polohu kung-fu panda a s rukama divoce rozpřaženýma nasadila výraz bojového zanícence.

Jediný mírný problém nám tu tvoří domorodci, protože nejsou schopni zapamatovat si jména našich posádek. Zarihin proto známe už i v podání Zahirin či Zarifin (alespoň to „Za“ tam je…), Mafuno se náhodně mění na Mafino a zpět a Rahiko si nepamatují ani jeho vlastní námořníci, v domnění, že jsou členy týmu Rahito nebo Raki Raki (velmi populární u místních). Dokud s nimi ale vyjdeme po dobrém, je nám celkem jedno, jak na nás vlastně budou volat.

 

Fotogalerie

Video - Navigátoři