Den třetí - Záchrana Teal’ca

11.07.2011 00:38

 Dopoledne na střídačku planeta Vegaria a PC.  Odpoledne planeta Cimmeria. Zde jsme objevili Thorovo kladivo a zmizel nám Teal’c. Při záchraně děti plnily různé úkoly, při kterých tým SG-1 slzel smíchy. Oblíbenou aktivitou se stalo origami (zkuste také – zde ke stažení návod na myš). Nejvíce hlášek měl Honza P.

„A teď mi vysvětlete, jak tam kurňa udělali ty uši!“

„Zuzko, nestačí jen půlka myši?“

„Budou se už počítat i ¾ myši?“

„A když jsem udělal místo myši Goauda, je to aspoň za bod?“

Protože část planety byla sopečného původu, musely si děti dávat pozor. Hrací kostkou si určily, jakým terénem budou procházet.

1.       všichni krom jednoho oslepli (velké množství sirných plynů)

2.       jeden z vás je vážně zraněn po pádu do kráteru, je nutno ho nést

3.       slyšíte za sebou zvláštní zvuky, musíte běžet k dalšímu stanovišti

4.       země je příliš horká, abyste ušetřili nohy co nejvíce lidí, polovina z vás budou nosiči

5.       lahev se zásobami vody na cestu je horká, musíte si ji po cestě předávat z ruky do ruky

6.       cesta je klidná, můžete pokračovat bez omezení

Favoritem se stala 4, 5 a 1. Tým Panda se rozhodl, že si budou zvyšovat fyzičku a proto si 2x hodili 4. Hlášky, které přitom padaly, nejsou bohužel publikovatelné … Ale nás opravdu pobavily! A když jim konečně padla 1, malý osleplý Tomášek veden bahnem a potokem pronesl: „ Museli jste vybrat tohle? Mám nohy od bláta a mokrý, předtím to bylo lepší!“ (Bodejť ne, když se celou dobu nesl na zádech.)

Posledním úkolem na planetě Cimmeria bylo postavit vesnice. Nejdřív děti musely shromáždit materiál (dřevo, jíl, kámen) a pak z něho postavit stavby. Týmy mezi sebou mohly materiál vyměňovat. Ale moc jim to nešlo. Lukášek se rozčiloval, že jim nabízel i víc, ale oni ani 4 za 4 nechtěli.

Přestože dopoledne to vypadalo, že bude pršet, tak se den nakonec vydařil a všichni jsme spokojeni, happy a cool, jak říkají naši teenageři!

Fotogalerie