Den třetí - Ostrov obchodníků

03.08.2009 22:18

Dnes ráno vypadala obloha zataženě, ale nakonec se to vybralo a bylo celý den příjemně.

Dopoledne se učili námořníci navigovat s GPS a začali svůj program v Baltíkovi - Ostrov pokladů (někteří už dopluli i na svůj první ostrov). Posádce lodi Black Flag včetně kapitána to moc slušelo. Pája, který včera probrečel celý večer, že se malovat nebude, byl namalovaný nejvíce a házel po nás svůdné obličeje.

Oproti tomu Péťa chodil se skloněnou hlavou :-)

Před obědem jsme vyhlásili body za rybolov. Nejlepší ze všech námořníků byla Mája (nepřekvapilo jí to). V nejmenších námořnících vyhrál Ruda, druhá Kačka Kul. a třetí Sára, v prostředních první Mája, druhý Alex, třetí Tomáš P., v nejstarších první Adéla, druhý Petr, třetí Tomáš K. Jeden bod navíc byl dán Kačce Kul., která dobrovolně pomáhala u nádobí u snídaně (od té doby nemáme o pomocníky nouzi - body dělají své). A tak už máme první člunaře. Hned jsem jim nažehlili výložky.

Ve vyhodnocení posádek se nám v rybolovu první umístila loď BF, druhá JK, třetí RD. Tím pádem loď BF se sice vzdaluje od ostrova Avemeda, ale nalíčení musí být celý den. Ale zároveň na ostrov Avemada připluly i další dvě lodě (a už se lodi BF neposmívaly).

Odpoledne jsme vyrazili na Ostrov obchodníků (centrum Bíliny). Nejdříve jsme si vylezli na radniční věž. Poté měli posádky za úkol měnit až vymění. Dostaly knoflík a pár korálků. Říkali jsme si, co asi za to přinesou.... A divili jsme se. Každá posádka měla celou tašku věcí. Od kalendáříků, propisek, rozvrhů, panáčků, ... až po ponožky, baterku (i s bateriemi), zlatými hodinkami (i s diamantem - jak říká Bohouš) a půllitr i s pivem!

Výhercem se stala posádka lodi Rudej ďas, kteří se snažili vyloupit místní banky a klenotnictví. Svou kořist si piráti spravedlivě rozdělili. V bodování se loď BF posunula k ostrovu Nicoty a tak jim nezbývá, než se zítra každý naučit dva uzly (jinak je pavouci sežerou, až z nich nezbyde nic).

Fotogalerie