Den šestý - Ostrov Diamantů

07.08.2009 00:53

Potřebujeme získat diamaty, které vyměníme na ostrově Kinabalu se starým mořským vlkem, potomkem Vengadora, zajatcem kanibalů za upřesnění místa k pokladu. Ráno jsme se tedy začali vypravovat směr Bořeň. Po admirálské poradě jsme však usoudili, že je to špatný směr a vydali jsme se tedy do Mostu do Aquadromu. To bylo to správné místo a všichni jsme si to užili. Námořníci se ukázali jako dobří plavci a nikdo se neutopil. Jen nás trochu mrzelo, že si někteří nekontrolují, kdy mají dorazit na poradu flotily a tak jsme zas museli odebírat body. Z ostrova Diamantů jsme si přivezli celý pytlík diamantů. A aby bylo rozdělování spravedlivé, musel si je každý námořník najít. Filip hledaje diamanty (bez brýlí - už stihl rozbít dvoje) lezl po čtyrech a prozpěvoval si písničku: Bohouši, Bohouši, buď rád, že jsme na souši! Bohouš mezitím vylezl na lávku pro psy, zřejmě v domnění, že má lepší výhled a díky tomu diamanty lépe uvidí. Kdo měl pravdu? Filip jich našel víc. Pár námořníkům se nepodařilo najít ani jeden diamant, ale jiní jich našli i šest (nebylo to nic lehkého, neboť diamanty byly skleněnky a ještě jich 15 zůstalo nenalezených ve vyšším travnatém porostu).

Při večerním nástupu v čistých tričkách (některé již opravdu smrděly, tak je raději admirál odvezl domů vyprat) nám posádka lodi Black Flag ukázaka dárek pro obyvatele Ostrova Broků, na kterém se zastavila jejich loď. Byla to krásná červená květina z papíru v zelené krabičce. Při bodování se loď Jahodový knedlík a Rudý ďas dostala k ostrovu Krakena a tak zítra budou muset chodit se zelenými a modrými pruhy na hlavě, aby zapadli mezi domorodce. Tomáši K. připadalo, že už v podstatě jejich loď ostrov minula. Po vysvětlení, že jde pořád o vody ostrova Krakena a Ostrov Diamantů má své území na opačné straně, kde nemohou plout lodě pro mělkost terénu, prohlásil: "Zuzko, už si začínáš vymýšlet moc!"

Jak se později večer ukázalo naše flotila proplouvala Průsmykem stínů okolo ostrova Strachu. Nejdříve se to dozvěděli ti nejmenší a začali pištět s pusou rozesmátou od ucha k uchu - "Noční bojovka! My se bojíme! " a přitom skákali radostí. Každý námořník si prošel trasu okolo svíček a poslouchal prapodivné zvuky, které se ozývaly z temnot průsmyku. Ti menší to zvládli dobře a poctivě obešli celou trasu. Ti větší už šli spíše prostředkem. Proč? Že by se báli?

Doporučejeme Vám navštívit mostecký aquapark a to, jak vnitřní, tak venkovní areál :-)

 Fotogalerie