Den sedmý - Jak jsme se učili slušnému chování

12.07.2014 00:43

Přestože nás včerejší bojovka fyzicky vyčerpala, vyslechlo ráno naše IT shromáždění pozorně předvedení prográmků a videí, která jsme za tento týden stvořili. To hlavní ale mělo přijít.

Velkolepé klání proběhlo takto: cílem bylo získat loajalitu pro svého lorda od co nejvíce jiných lordů. Skupinky trosečníků tak chodily od jednoho lorda ke druhému a ptaly se ho, jaký úkol mají u každého z nich splnit, nebo komu momentálně vyjadřuje věrnost. Na to se směli chodit ptát vyzvědači. Zbytek pak musel celý přijít a daný úkol splnit (anebo nesplnit). Celou věc ale ztěžovala složitá japonská etiketa, která každému příchozímu nakazovala po příchodu se uklonit s rovnými zády o alespoň devadesát stupňů, kleknout si na paty a třikrát se poklonit (a přitom se dotknout hlavou země) a následně říci přesnou formuli žádající daného lorda o přijetí daru (neboli úkolu - hiragana, bushido, tangram, básně aj.). Při celém postupu se nikdo nesměl lordovi podívat do očí. Jakékoli chyby v etiketě ukončily audienci a týmy musely jít do přísně vedené klášterní školy, kde se vše naučily správně. Jako nejtěžší se ukázalo správně říci při příchodu předepsané věty, které si nikdo nebyl sto zapamatovat. Po pár hodinách vzájemného trumfování se před hradními pány se týmy začaly ve hře orientovat. Nejlépe se to podařilo Kukuricu Hiroteku, které se čtyřmi lordy s přehledem vyhrálo.

Večerní briefing pak přinesl prezentaci plakátů, jež jsme vyrobili. Rodilým řečníkem se ukázal být Tomášek, který očividně o autorských licencích věděl více než český ochranný svaz autorský. Po jeho vyčerpávajícím monologu, který byl opravdu poutavý (bez ironie) jsme svedli poslední špendlíkovou řežbu a Rahiko definitivně získalo nejvíce provincií. Dělené druhé místo pak obsadili Zarihin a Kukuricu a poslední skončilo Peču Mafuno rozmáhající se na severozápadě ostrova Honšú.  

Celí rozjuchaní z výsledků jsme šli vstříc mokrému dřevu, které bylo připravené na táborák. S velkým štěstím dřevo vzplálo, což připisujeme schopnostem sympatického pyrotechnika, který dnes přijel. Ten také připravil ohňostroj, který z místních lesů vyhnal veškerou vysokou zvěř na další tři měsíce.  Zpěv a buřty doplnila již tradiční aukce a my jsme jen neradi opouštěli písečné pláže a japonskou kulturu.

Fotogalerie