Den pátý - Výprava na jih Dorne

01.08.2012 23:29

Dnes jsme se hned po snídani vydali na celodenní výlet do Dorne. Počasí nám přálo, a proto byla celá cesta výborná. Na začátku výpravy dostaly děti osm věcí, které musí "propašovat", aniž by jim na to někdo přišel. Už od začátku jsme se těšili, jaké různé schovky si vymyslí a dočkali jsme se. Nejlepší byl asi mobilní telefon, kam schovali žlutý papírek téměř všichni, ale nikdo na to nikomu nepřišel. Také byla výborná kulička v pití, která se rozpadla na malé kousíčky, nebo třeba stříbrná svorka, která při odevzdání byla úplně černá - ode dneška asi přestávám pít šťávu. Viki, který měl ukryto nejvíce předmětů, nakonec nebyl vybrán na prohledání, ale věřím tomu, že by mu nikdo nic nenašel, protoře svorka v lemu u kalhot, nebo malá část houbičky v použitém papírovém kapesníku, na to by ani zkušený policaj Bětka nepřišla. 

Po návštvě krásného statku, kde se na koni projela i velmistr Zuzka za značného povzbuzování dětí. Krom jiných her jsme si na děti vymysleli i hru s kreslením a popisováním berevných geometrických tvarů - jeden obrázek viděl a popisoval, druhý předával informace kreslíři a třetí kreslil. Hra se samozřejmě neobešla bez mnoha vtipných situací, asi u všech týmů. Ale některé obrázky se moc povedly. Nejvíc se to povedlo asi našemu týmu "programátorů", kteří nejdříve neměli na co kreslit, pak zase neměli čtverečkový papír, ale nakonec vše dobře dopadlo a mohli jsme vyrazit dál.

Když jsme konečně došli na koupaliště v Nové Rabyni, skoro všichni jsme se těšili na osvěžení do vody až na Petra, který se nejvíce těšil do hospody na "kofolu a dobrou klobásu." Jeho nadšení ovšem pominulo, když uviděl ceny, ale přesto to sezení v tomto krásném, slunném dni na lavičce hrdě zvládnul. 

Mistr Ilča ml.

Fotogalerie