Den 11. – Obrana hradu

12.07.2019 00:59

Dnešní cíl byl jasný – zničit toho, jenž se vetřel mezi naše profesory lstivěji než Gargamel do šmoulí vesničky a pokusil se rozvrátit Bradavice. Nevěděli jsme ale, kde se na školních pozemcích skrývá, takže jsme se rozhodli použít poslední instanci v obraně školy a aktivovat ochranný štít, který zničí kohokoliv, kdo tu nemá co dělat.

Koleje musely každá zvlášť dojít na tři klíčová místa. Na každém z nich pak musely být zodpovězeny tři otázky ze specializací, takže např. studenti poznávali třezalku tečkovanou nebo vyjmenovávali zvláštnosti o domácích skřítcích. Kdo nevěděl, mohl se vydat pro nápovědy na druhý konec pozemků, ale to se nás naštěstí netýkalo.

Hlavní komplikací bylo to, že se muselo chodit pouze po vyznačených cestách na mapě, z nichž každá stála kolej určitý počet „energií“. Začínalo se s patnácti a muselo se předem rozplánovat, kudy se vydáme, protože na některá stanoviště se dalo dojít pouze přes „studánku“, která energii doplňovala na maximum.

Ve hře byly i čtyři bonusy, které nebylo nutné sbírat, to ale můj tým zcela ignoroval a zvolil strategii bereme vše, takže jsme celé odpoledne štrádovali přes zdejší pastviny tam a zpátky, protože cestičky vedly zpravidla cik-cak napříč loukou, takže bonus, který byl sotva dvacet metrů od naší studánky, jsme sebrali až po absolvování minivýletu přes kopec k lesu, abychom se tam zase otočili a šli  stejnou anabázi zpátky pro boosty ke studánce.

Před třetím bonusem jsme zase zjistili, že nám nestačí energie na cestu k bonusu i zpět, takže vznikla dlouhá diskuze o tom, co dál. Nakonec jsme to riskli a doufali, že nám bonus nějak zázračně umožní se dostat i nazpátek. Tomík sepjal ruce a začal se modlit, Míša zase slíbil, že pokud to klapne, půjde doma cvičit a Andrej hlasitě prohlašoval, že už má z toho sázení na štěstí poslední dny úplnou hrůzu. Vyšlo to – otevřely se nám tajné cesty, které nestály energii, takže jsme s výskotem upalovali tou nejkratší oklikou po cestách ke škole. Bradavice zachráněny!

Dnešní výsledky nakonec kopírovaly ty průběžné, takže si Zmijozel pojistil vítězství ve školním poháru s celkem 777 body (Andy zároveň vyhrála hodnocení jednotlivců), Nebelvír se radoval z druhé příčky s 739 body, Mrzimor si udržel třetí pozici s 680 body a Havraspár letos se ctí čtvrtý s krásnými 655 body. Oslavy konce roku jsou ale určeny všem bez rozdílu, takže si každý může užít večerní písně, buřty i trochu sladkostí.

BlogTerka