Den 10. - Kája a Kuba

11.07.2017 21:43

Dnes jsme točili zábavná a poučná videa o tom jak si správně vyčistit zuby, ustlat postel a sníst banán. Každá skupina točila dvě videa. Všichni museli natočit video o tom jak sníst banán. A druhé jsme si mohli vybrat. My jsme točili videa o tom jak oloupat banán a jak si ustlat postel.
Dali jsme si svačinu a šli jsme hrát hru. Hra se jmenovala Hledání pokladu. Museli jsme si vymyslet heslo, které musel znát každý člen týmu. Dostali jsme papíry s otázkami na, které jsme museli odpovídat. Odpovědi jsme si museli zapamatovat a zadat je do počítače. Každé kolo šel k počítači zadat heslo a potom odpovědi na otázky z papírů jeden z týmu. Podle toho, kolik zvládl otázek, mohl popojít o několik políček na dané hrací ploše, kterou měli všichni stejnou. Každé kolo měl každý hráč časový limit dvě minuty. 
Kája

Odpoledne jsme se sešli v jídelně, aby nám lektoři řekli, že půjdeme na procházku. Tak jsme si zabalili do batohů pláštěnky, vodu, na sebe si vzali týmová trika a vyrazili. Po cestě jsme hráli hru "Klíště", která spočívala v tom, že jsme si připínali kolíčky (konkrétně pět) na sebe, co nejvíc nenápadně. Když se zařvalo slovo klíště, ten, kdo měl kolíček, dostal záporné body. 
Po kusu cesty jsme si odložili batohy a lektoři nám oznámili, že jsme na tržišti. A tak začala nová hra, kde jsme se snažili co nejvýhodněji kupovat a prodávat zboží. Když vás chytla policie, odevzdali jsme všechno zboží, ale peníze ne. Ceny se postupně měnily. 
Pak jsme vyrazili dál a následoval obtížný přechod přes silnici se zastávkou na další hru. Na cestě jsme se zastavili ve stánku s nádherným výhledem, kde jsme se podepisovali na listinu, která souvisela s příběhem. Zkrátka jsme se snažili dostat jednoho piráta z vězení. Vtip byl v tom, že jsme se museli podepsat v pirátské abecedě, kterou máme vypsanou na táborovích tričkách. Poté následoval zbitek cesty po silnici a znovu jsme hráli klíště. Po návratu jsme si dali výtečný guláš, šli na meeting a následoval běžný večerní program.
Kuba V.