ČERNOVOUS V ZAJETÍ

12.07.2017 11:15

Odpoledne se začalo schylovat k bouři, což je ideální počasí začít námořní bitvu na život a na smrt. Nejprve jsme sbírali materiály na střílení a pak začali mini fighty s postranními loděmi Černovousovy flotily (nebo spíš floatily).

Každý ze soupeřů si do mapy své lodě umístil klíčové předměty jako mapy, kormidlo, stěžně, kotvy apod. Hráli jsme potom obdobu hry lodě, kde každé sestřelené políčko mělo svou hodnotu, za jeden bod byla podlaha (ta byla skoro všude) a za více bodů třeba kapitánská kajuta, plachty a všechny spešální pole. Když vám protivník trefil pět hlavních polí, tak vás potopil, tedy game over a sečetli se body obou stran, kdo měl víc, vyhrál.

Zahřívací kola Černovous všechna prohrál. Patrně proto, že Černovous má docela oldschoolové lodě, které mají běžně všechny záchranné čluny u sebe, stěžně uprostřed a kotvy u boků. Lodě našich posádek ale šly proti mainstreamu a záchranné čluny rozházely náhodně po palubě, kormidlo umístily do levého dolního rohu a ještě před ně postavily kapitánskou kajutu, aby měl kormidelník extra dobrý rozhled.

Tyhle souboje byly pro našich pět lodí jednoduché, nudící se piráti dokonce zkoušeli své schopnosti na zdejší hrazdě (to je v podání členů IT tábora velice zajímavá podívaná) a Andrej dokonce rozjížděl tanec u tyče, když se znuděně točil okolo slunečníkového stojanu.

Asi ve tři čtvrtě na pět konečně došlo na mega bitvu s kapitánem Pomsty královny Anny. Síly byly vyrovnané po celou dobu a kvůli zuřící bouři byly i horší viditelnostní podmínky, což ale našeho kormidelníka nijak neoslabilo, protože přes kajutu kapitána nevidí nic ani když je azuro.

V závěru se obě lodě potopily zároveň se svými posledními výstřely. Černovous tak padl do našeho zajetí a zbývá pouze najít jeho poklad. To snad zítra.

BlogTerka

Fotogalerie