BYROKRACIE

10.07.2017 21:01

Od Řezníka Cleavera dostala každá posádka pěti nových lodí (Roztomilá lama, Bludný Američan, Rumová pralinka, Postrach Karibiku a Poseidon) zašifrovanou zprávu, že je ochoten nám pomoci proti Černovousovi, pokud jej dostaneme z vězení. Mise do jeho cely nás sice ještě čeká, ale aspoň jsme dnes získali potřebné povolení, což trvalo v průměru okolo tří a půl hodiny. 
Jednalo se o mezi vedoucími velmi oblíbený nástroj, kterým naštvete všechny děti a skvěle se při tom pobavíte – jmenuje se Byrokracie. To je hra simulující reálné životní situace na úřadech, při nichž k jednomu povolení pro vstup do vězení potřebujete další tři a pro každé z nich minimálně pět jiných. 
Dětem ale nikdo neřekne, co k čemu potřebují, takže neúnavně pendlují mezi jednotlivými přepážkami a shání papíry. Já jsem na Plantáži vydávala Status sběrače, pokud mi tým nasbíral náhodné býlí v počtu asi padesáti kusů. Toto lejstro se dalo dále použít třeba na Farmě pro zisk Potvrzení o práci. V náhodných momentech jsem ale musela vystavit cedulku „Kupuji nové otroky“ a přemístit se na vedlejší židli, kde jsem jako Radnice Port Royale vydávala Doklady o občanství, pokud mi byly předloženy fotografie, Potvrzení o vlastnictví domu a Výpis z matriky. Když byl ale i na radnici předvolební meeting, museli děti na další stanoviště pro další papíry. 
Bára u hřiště křtila vyzpovídané piráty svěcenou vodou (pokud nebyla náhodou na audienci u papeže), což bylo nutné pro matriku. Změnit se musely i názvy lodí, protože Rumová pralinka ani Postrach Karibiku nezní moc mírumilovně a zbožně. 
Piráti museli zavítat i do domu rozkoší, kde museli lichotkami přesvědčit sličnou Míšu, aby jim vydala Potvrzení o psychické způsobilosti. Dozvěděla se tak, že má „krásné oči“, že „jí to neobyčejně sekne“, Tomášek jí dokonce lákal na nový sporák. 
Nakonec všichni povolení získali, i když úřady v šest zavíraly. Uznávám ale, že po vysání třiceti občanských průkazů by byl každý úředník rád, že už má padla. 
BlogTerka

Fotogalerie