VODNÍ BITVA

06.07.2017 20:02

O své ranní příhodě „Jak jsem zabouchla klíče od PC učebny a lezla do ní oknem z lamího výběhu“ raději pomlčím. Stačí říci, že i přes psychickou újmu lamy jsme všichni přežili a učebna je už pár hodin otevřená.

Mnohem důležitější bylo naše odpolední přepadení galeony. Nejprve se všichni museli náležitě vyzbrojit a navléci na sebe co nejvíce kusů prádla. Ven pak vycházely mátožné koule, z nichž vykukovaly končetiny povědomé hlavy dětí.

Nastala bitva (už jen v lehké zbroji). Děti a vedoucí stáli v řadách proti sobě s plnými lahvemi vody. Obecně platí, že pokud se dítěti dostane do ruky cokoli, co se hýbe, dělá zvuky nebo slouží k nanesení jakékoli chemikálie na vlastní oblečení, je s tím k nezastavení. Rázem se tak strhl vodní masakr, při němž galeona neměla šanci.

Dále bylo nutné obsadit lanoví, takže všichni absolvovali překážkovou dráhu, na níž největší problémy dělal úkol „turbulentní postavení bábovičky“, protože to je noční můra všech pirátů.

Zde se také ukázala pirátská soudržnost, neboť jeden hošík nelichotivě komentoval běh Danielky, okamžitě byl ale okřiknut Kryštofem, který prohlásil, že „jestli nezmlkne, protáhne ho celou dráhou za levou nohu.“ Nakonec nebyl ale o moc lepší, inu, bábovička pro něj byla instantní karmou.

Piráti pak museli vyřídit i posádku v podpalubí, v naší kajutě se hrál petanque. Vzhledem k tomu, že zdejší trávník připomíná středočeskou pahorkatinu, odrážely se tenisáky na náhodné strany, a tak i velmi špatní střelci mohli zářit.

Z podpalubí nakonec všechny týmy vynosily truhly, ale kapitán Černovous byl rychlejší - všechny byly prázdné. Zůstala nám jen zašifrovaná obrázková zpráva, v níž se za každý symbol dosadilo jeho první písmeno. Zajímavé byly spory o to, zda obrys opeřence je „pták“ nebo „papoušek“, přestože to bylo ve výsledku zcela bezpředmětné - péčko jako péčko. Černovous nám, jak sám psal, nechal na galeoně alespoň další kartičky do hry.

Na lodi ale neměli mnoho zásob, takže k večeři byly opět těstoviny, tentokrát s mákem (originalitě se zde meze očividně nekladou). Jsem napjatá, s jakou variantou těstovin budeme konfrontováni zítra.

Na briefingu jsme opět zazpívali pirátskou hymnu, zatímco vedlejší dětský tábor rozjížděl v klubovně mega disko a Vojta se začal vyzývavě vlnit v pánvi, když začalo hrát „Komáři se ženili“. Možná zítra také obohatíme repertoár.

 

Fotogalerie