Stavba lodí

04.07.2017 13:00

V rámci pirátské praxe se ukazuje jako nesporná výhoda, disponuje-li posádka plavidlem. Piráti tak museli prokázat své konstruktérské umy a vyrobit loď; Noe ale zřejmě opravdu musel mít nějaké Boží poslání, neboť to, co předváděli naši pozemští stavitelé, bylo opravdu pozoruhodné.

Modrý tým přišel s ideou, že jedno dřevo sice plave, ale tři dřeva se už zaručeně potopí (pozor na to!), zelený tým zase vsadil na moc Velké Lepenky, kterou úspěšně oblepoval klacíky, kapradí i drolící se kůru a oranžový tým vyplodil jakési těleso, které zdálky vypadalo jako plovoucí letiště a zblízka jako poněkud větší plovoucí letiště.

Následně se všichni kreativci přesunuli k vlnovému trenažéru, což byl místní rybník. Zde autoři museli své lodě náležitě představit, takže jsme byli seznámeni s materiály, jako je karbonové dřevo, mahagon nebo „plast z ropy“. Ačkoli zprvu vypadaly stěžňové lodě jako makety biblické Golgoty, nakonec se estetika dosti vydařila a byly i plachty. U růžové lodi byla i otázka na děla, ale Martin bohužel přeslechl, a na domnělou otázku „Co dělá?“, odpověděl, že loď „plave“. O dělech jsme se tedy mnoho nedozvěděli.

Pozitivní je, že se všechny modely udržely nad hladinou, až na tu zelenou, kterou před našima očima začala okusovat nutrie, a jednu, která nesla jméno Žlutá smrt. Inu, lépe autoři její osud předurčit nemohli.

K večeři jsme udrželi žlutou tradici, neboť byly buchtičky se šodó, což ale naštěstí nebyla Sodoma Gomora (čti Šodóma Gomora), nýbrž mana opravdových pirátů. Na briefingu byli všichni náležitě odměněni a také seznámeni s kartičkami, které si zatím nemohou koupit, ale až si je budou moci koupit, budou již vědět, jak je hrát. Zatím se mohou večer účastnit jen podpalubního gamblingu, sázek na rvačky pirátů a rulety.

BlogTerka

Fotogalerie