Sedmý den - Strouhání mrkve a jiné příhody

06.07.2015 23:35

Mírný vánek povlávající pootevřený oknem. Šero, pomalu se droucí skrz záclony spolu s vůní trávy a zpěvem žluvy. Toť naše romantické představy. Nárazový budíček stylem šok, peřina na zemi, vůně zpoceného ručníku a neschopnost pojmout jakékoli další smyslové vjemy, mentální úroveň pařez-loading.

V deset hodin už jsme pochodovali ve svých šedých mundůrech, oplakávajíce opuštěné počítače a prázdné švédské stolky. Zároveň jsme se ale těšili na odpolední cachtání. V lese bylo nutno uvést v aplikaci chirurgické roušky, neboť radiace je mrcha a my rádi děsíme místní chataře, takže jsme pokračovali zahaleni v namodralé kusy látky, které nám zabraňovaly ve vdechu nebezpečných plynů, ale v mém případě skoro jakýchkoli plynů. Cesta překvapivě rychle ubíhala, snad proto, že teplota klesla asi o tři stupně, poměrně i proto, že jsme nesli radioaktivní odpad. Ten jednotlivé týmy přenášely tak, že měly hrudky s odpadem na speciálním transportéru z toaletní ruličky, kterou každý člen držel za jeden provázek. Naštěstí nebyl nikdo kontaminován, resp. to zatím nebylo u nikoho rozpoznáno.

Dorazili jsme husím pochodem až do Měřína, kde jsme ve zdejší zotavovně načerpali nové síly, které jsme získaly na úkor těch plavčíkových, který se asi měl co otáčet, aby nás kontroloval. Zde jsme také naplnili své nádoby z místního pramene a přidali další hru, obkreslování. Zde se ukázalo, jak jsou dotyční schopni rozpoznat geometrické tvary, rozeznávat barvy a polohu. Ač by se vše mohlo zdát jednoduché, některé výtvory vypadaly dosti odlišně, jiné matně připomínaly tvorbu van Goghovu, pouze bez slunečnic a vázy.

Po cestě zpět jsme se zdrželi ještě u jedné hry, která spočívala ve hraní tiché pošty, ale místo šeptání se pantomimicky předvádělo. Jak se z rádia stal pekař, z antény strouhání mrkve a ze západu netopýr nemůžeme dost dobře určit, ale někteří správně doplnily ona slova do zprávy z rána, aby věděli, že mají natočit antény svých rádií na západ.

Všichni ale uvítali večerní rajčatovou polévku, pasta di lusk, čili zapečené těstoviny se zelenými fazolkami a zmrzlinu jako dezert. Večeře byla v šest hodin Dnes je šestého. Náhoda? Myslím, že ne. Mno, uvidíme zítra.

 

Fotogalerie