POSÍLÁNÍ VELKÝCH SOUBORŮ

10.07.2017 21:06

Středeční dopoledne jsme namísto každodenního dopoledního programu vypracovávali plakáty a videa na různá téma týkající se bezpečnosti na internetu.
Naše skupina dostala téma "Cloudová úložiště a posílání velkých souborů přes internet". Ze začátku jsme pracovali na nesmysluplném videu se spíše vtipným než naučným obsahem. Poté nám však Zuzka sdělila, že to video se nehodí, jelikož to má být naučné. A tak jsme začali s předěláváním našeho videa. Tedy spíše jeden z nás pracoval na videu a zbylí tři na plakátu. 
Protože se video nestačilo dotáhnout do konce před večerní prezentací našich výtvorů, tak naše skupina dostala ještě jedno prodloužení do rána následujícího dne. Video se nakonec úspěšně dokončilo a i s plakátem odprezentovalo.
A víte tedy, jak posílat velké soubory přes internet, a co to jsou ta cloudová uložiště?
Už se vám asi stalo, že vám e-mail nedovolil poslat příliš velkou přílohu. A právě proto jsou zde cloudová úložiště. U cloudových úložišť stačí jen nahrát soubory do úložiště a následně buď poslat odkaz na dané soubory příjemci, nebo jestliže má příjemce účet na stejném cloudu jako vy, tak to s ním stačí pouze sdílet. 
Cloudy lze také používat jako úložiště pro soubory, ke kterým se následně lze dostat pomocí zařízení, které má přístup na internet. Nejznámější cloudová uložiště jsou: MEGA, Onedrive, Googlerive či DropBox. Alternativní možnost pro posílání velkých souborů přes internet je "usochovna.cz". Ta ovšem narozdíl od cloudu nenabízí dlouhodobé uložení souborů a na vyzvednutí "zásilky" je jen omezený čas.
Lulu