Nárůst organizavaného zločinu

07.06.1922 00:00

V Loutí jsme již asi dva roky, ale jde to s námi stále od desíti k pěti, s penězi spíše hodně pod pět. Odpoledním úkolem tak  bylo získat výpalné od amerického obchodníka, což se dělo formou gamebooku. Dvojice z nově vzniklých týmů tak hopkaly po zdejším palouku, kde pročítaly části příběhu, jehož vývoj samy vybíraly. Někteří prosvištěli do cíle za deset minut, jiní pojali akci jako piknik spojený s čajem o páté, u každého papírku hledali nepohodlnější místa k posezení a užívali si bio zátěž jedna a pěknou literární krimi vložku.

V papírkovém příběhu každý spolu se Samem a Joem pronásledoval obchodníka, který odmítl platit, takže byl nakonec nucen proradného handlíře zabít ve jménu mafie. Náš stuntman Tomáš tak dvanáctkrát přehrával scénu, při níž uprchlíci obdrželi vodní pistolku o objemu asi jedné deci, aby on mohl padat teatrálně k zemi. Mnozí dlouho otáleli, ale italská krev se nezapře, a uprchlíci tak hned zahájili palbu, s vděkem přijali možnost doplnit zásobník z kýblu a div že se rovnou nenapojili na Slapskou přehradu.

Svá jména si ale po spáchaném hříchu nemohl ponechat nikdo. K vytvoření nového stačilo vybrat název kterékoli italské pochutiny, a nazývat se dále Penne Rigate, Quattro Formaggi, Alio Olio nebo Pršuto Krúdo. Většina ale raději zvolila jméno z našeho „inspiračního seznamu“.

Na večerním brífingu vyhrál tým Boyzzzzz a druhý byl La Plata paleta omeleta či tak nějak. Mafie vyplácela štědré odměny, takže jsme si k večeři mohli dopřát dukátové (respektive dolarové) buchtičky. Díky tomu bylo také spousta tzv. jedlíků. Ondra ale smutně podotkl, že „buchtičky se mu do bříška nevešly“, ale to nevadí. Den jsme zakončili prezentací projektů, které děti tvořily dopoledne.

Myšlenková mapa Milanova týmu byla trochu myšlenkovým bludištěm, takže se Matyáš při proslovu pravidelně odcházel skrápět k umyvadlu, a mírně pokukoval po umělých květinách v rohu, které začal málem taky zalívat.

Famózní bylo video z produkce našich programátorských špiček, kteří ani nezapnuli počítač, aby si našli k tématu informace. Filmovat pak odcházeli se slovy: „Nejdřív video, pak informace.“ Z jejich dílny pak vyšel naprostý majstrštyk, který bych doporučila na cenu filmové akademie. Minimálně za scénář, střih a úvodní song. Nu a teď se vedle rozjíždí kasino. Velkým hitem je zvláště kámen nůžky papír, inu velký hazard.

 

Mafie_ctvrty_den