KONEČNĚ POKLAD

13.07.2017 18:01

Černovous bohužel v našem vězení přes noc podlehl svým zraněním, před smrtí ale ještě stačil říci „Disix“, což měl být jakýsi návod k jeho bohatství. Abychom trochu zvýšili svou informovanost, rozhodli jsme se navštívit Černovousovy milenky a vymámit od nich cenné zprávy. 
Týmy proto musely obeplout dvanáct ostrovů, na nichž nalezly vždy kus čtvercové mapy, nebo část zašifrované zprávy. V „depu“ si nejprve vylosovaly číslo, které určilo, jaké počasí je na lodi bude provázet. Pokud měli jedničku, provázelo je karibské slunce a plavily se rovnou. Se dvojkou a trojkou si skupiny musely tahat z nových pytlíků u uzlových bodů (můj uzlový bod vedl k ostrovům Grand Bahama, k Havaně a Port St. Joe). No a čtyřka byla megabouře a tým nemohl ani na palubu. 
Některé nepřízeň osudu při losování demotivovala natolik, že se táhli mnoho metrů pozadu, tak jsem týmy napomínala, aby trochu urychlily své zadní voje. Poté, co našli část mapy, se ale celá skupina otočila čelem vzad a vracela se k depu, takže poslední Vojta s Lukášem byli najednou v čele a hupkali ke mně s nadšenými výkřiky „Už jsme přední voj!“ 
Poskládali jsme mapu, ale nikdo netušil, co dělat. Nakonec ale pomohla kapitánova poslední slova, takže nám došlo, že měl na mysli souřadnici D6. Kdo jen to mohl tušit, že se ve křoví, kudy procházíme každý den, nachází obrovská truhla? Bohužel byla zamčená. 
Zašifrovaná básnička nás navedla k místu v lese, kde jsme našli klíč, a konečně jsme otevřeli poklad. Truhla byla plná penízků, zlatých valounů, kartiček a drahokamů, takže na každého vybyly nejméně dvě hrsti. 
Poslední briefing také stál za to, protože jsme pro Zuzku po celý tábor chystali rozlučkové překvapení a nacvičili flashmob, tedy taneční sestavu, na níž se podíleli úplně všichni. Cvičili jsme na pokojích a po večerech na hřišti, když Zuzka byl zrovna zaneprázdněná, a výsledek byl ohromně dojemný - všechno klaplo. 
Následoval už jen táborák, další várka buřtíků a topinek, pirátské šlágry a dnes ráno už jen balení, předvádění programů a odplutí z Karibiku. 
BlogTerka

Fotogalerie