Jablíčkové město

17.06.1931 00:00

Skoro se zdálo, že vězeňský den bude pokračovat i dnes ranním půstem, protože pekař si dal obzvlášť na čas, a dorazil až v půl deváté. Naštěstí ale naše středisko našel a my si mohli v klidu přečíst ranní tisk, který oznamoval smrt advokáta, který nás zastupoval u soudu. To bylo zdrcující. Museli jsme se proto vydat do jeho vily v Apple town (po česku Jablonná), což byla krásná procházka za ideálního počasí, příjemně teplo a pod mrakem.

Na cestě byly ale nastražené štěnice od místní policejní jednotky, takže bylo třeba předávat si informace pouze pantomimou. Předváděná slova pak mafiáni odbíhali hledat na louku, kde třeba Kryštof zprvu hledal mezi trávou opravdové perly, než mu došlo, že náhrdelník bude jen na papírku.  

Výsledky byly ale dobré, snad jenom Martin u nás jednou chyboval, když přinesl kartičku s dýmkou, zatímco byl předváděn kubánský doutník. Nic se nestalo, pouze K. byl jaksi rozhořčen a vychrlil ze sebe precizní popis veškerých deluxe značek kuřiva a za majestátní gestikulace vštěpoval Martinovi do hlavy, že kubánský doutník nelze zaměnit, protože to je to, co „ty černošky válejí na stehnech“. No, k slovům experta nebylo co dodat.

Do Jablonné jsme dorazili cobydup (tedy dupali jsme pár minut) a odebrali se k zámku, což je jedna z mála věcí, které v této vesnici jsou. V anglickém lesoparku jsme si také zaběhali, když jsme rekonstruovali zprávu, kterou nám zde Iwant Cash před smrtí zanechal - soud zkorumpoval don Roccelli a pak zabil i našeho advokáta.

To se nám ale vůbec nelíbí. Ne brífingu jsme se rozhodli, že zítra zajdeme za bossy, abychom získali podporu při svržení megabosse Roccelliho. Padl i návrh, že by bylo dobré „svěřit se se svým příběhem policii“, ale po této glose vstal Davídek, který začal pateticky předvádět, jak bude vyprávět strážníkům svůj příběh začínaje asi ve dvou letech věku, takže jsme návrh zavrhli. Don Číčo pak nadhodil, že bychom měli megabosse hodit do popelnice a utéci, ale to se nám rovněž nepozdávalo.

Mnozí byli pokáráni za to, že během vězení přeprodávali drogy, ale Lulu se okamžitě ozval, řka, že zakázáno je vydělávat prodejem drog, ale on tím jenom prodělal. No když si někdo splete komplice a nabídne balíček přímo zástupci policejního sboru, není se čemu divit. A my se zatím psychicky připravujeme na zítřejší akci mafiánským karaoke.

 

Mafie_desaty_den