GALEONA A PIRÁTSKÁ OSVĚTA

05.07.2017 13:06

Donesly se k nám zprávy o galeoně plné zlata, a tak jsme okamžitě začali pátrat po jejích souřadnicích. Týmy se proto rozprchly po zdejších zažloutlých pastvinách, na nichž bylo rozeseto osm stanovišť. Na každém pak bylo nutné splnit úkol takřka neřešitelný, u mě například vyhrát třikrát v Pirátské variantě hry Prší. Pirátská varianta hry Prší je prakticky stejná jako běžná varianta této hry, jenom má v názvu navíc spojení „pirátská varianta“, což ji činí hráčsky atraktivní a více adrenalinovou.

Všech šest týmů mě sice obehrálo poměrně rychle, ale například zastávka u piškvorek byla pro některé naprosto zdrcující. Matyáš například zvolil taktiku „umístím první křížek do pravého dolního rohu a uvidíme, co se stane“. Tímto trikem sice protivníka dokonale vyvedl z míry, protože stavět pětice z rohu je výzva pro opravdové fajnšmekry, nakonec ale s touto rozehrou nebyl schopen triumfovat ani on. 

Z každého stanoviště si skupinky odnesly šifry, z nichž pak získaly názvy měst, jimiž galeona bude proplouvat. Milanův tým vyřešil šifry snad ještě za pochodu, zatímco Velká šestka zkoušela spojovat černé a bílé tečky (Enigma hadr…) ještě když se piráti řadili do fronty na večeři.

Palačinky ke svačině bylo ale těžké jakoukoli večeří překonat, obzvláště pak zapečenými těstovinami. Požitek z kousání hory hnědých těstovin s konzistencí tvrzené gumy se jaksi nedostavil. Náladu mi ale zlepšila druhá půlka okurky, která pokrm doplnila a také briefing, kde se prezentovaly plakáty (dopolední tvoření).

Dozvěděla jsem se tak, že není radno dávat si schůzku s neznámými lidmi v Brně v lese (co kdyby to byl náhodou takzvaný groomer, že?) a moji svěřenci perlili neméně, když nám v sekci o internetové komunikaci doporučovali před facebookovým kontaktem kontakt tělesný. Tak snad jsem teď náležitě poučená. 

 

Fotogalerie