Den šestý – Jožin z Bažin

10.07.2014 21:41

Vzhledem k očekávanému zhoršení počasí byla dnes volba jistá – orientační běh. Ve spánkovém deliriu jsme se zjevili u snídaně a dále pak mhouřili oči nad počítačovými obrazovkami, snažíce se nastartovat své geniální myšlení a nezpůsobit přitom zdravotní újmu okolí. Po skvělých programovacích výkonech a pohřbení nektarinky v útrobách našich žaludků jsme radostně vegetili na svých pokojích. Přebytečnou energii se mladší část osazenstva pokoušela upotřebit o poledním klidu nezměrným řevem a záhadnými dunivými zvuky, nad kterými by zatanulo i Richterově škále. Pobíhání Loutinskými křovinami se nezadržitelně blížilo.

Veselá sprinterská akce zdejšími lesy a lukami s obtížným terénem však dopadla velice dobře. Přestože závodníkům cestu ztěžovaly úkoly, bludiště, gomoku, tangram a další, doklusali běžci v obdivuhodných časech s úsměvem a bahnem na tváři. Objevování místních lesů mělo takový úspěch, že nám přišla naproti i místní zvěř, srnka a zajíc (těžko říct, zda nezabloudil z Okinawy…).

Celé naše odpolední počínání vzbudilo takový zájem místních, že nás přišli povzbudit na kolech a objednaná cateringová firma dodala lívance s marmeládou na všechna stanoviště. V dešti se občas jen velmi těžko dalo rozeznat fáborkové značení, našli se však tací, jimž nestačila ani stanoviště, a kteří přešli deku i s instruktory, přestože jim seděli v cestě, s písničkou na rtech.

Po sečtení časů a udělení penalizací zvítězilo těsně Peču Mafuno a všichni si užívají klidný večer u počítačů a při vyrábění. Zatím…

Fotogalerie