Den sedmý - Rajský ostrov a Ostrov Kinabalu

08.08.2009 17:57

Večer nás čekal ostrov Kinabalu. Aby námořníky nesežrali, museli si dopoledne udělat masku. Mezi nejoriginálnější masky patřila Bohoušova. Některým námořníkům se nepodařila dodělat hra v Baltíkovi a stále doufají, že to ještě stihnou.

Odpoledne jsme vyrazili na Rajský ostrov doplnit zásoby. Byl to velký boj, protože na ostrově řádil dotěrný hmyz. Míša, Ilča a Sylva si ho zahrály úžasně, i když to chvílemi vypadalo, že nevydrží s dechem. Ale poštípaných bylo někdy více než se vešlo na marodku u lékaře (Ilča), kde dostali očkování. Zásob jsme nasbírali i tak dost.

Při večerním bodování se ukázalo, že na ostrově byl rajský plyn. Všechny nás omámil a tak hodnoty jednotlivých kusů ovoce byly opačně, než jsem si všichni mysleli. Lodě po tomto bodování se dostávají do závěsu. Ostrov pokladů již se blíží.

Večer jsme se sešli u ohně i náčelníkem kanibalů a starým námořníkem. Posádky měnily své diamanty za informace o místě pokladu. Zítra se ukáže, jak se jim to povedlo. Některé členy posádky chtěli kanibalové sníst, ale ti se mohli vykoupit uzlem, který si vytáhli. Informace se měnily za diamanty . Rudý ďas nabízel i Bohouše (o tom si více přečtete na blogu Rudýho ďase ze slov kapitánky Sylvy  -https://www.rudejdas.blogspot.com/ ).

A co kdybychom si zazpívali? Posádky se střídaly a píseň musela obsahovat slova voda, námořník či ryba. Ale moc zpěvaví námořníci nejsou .... Příště si to s nimi rozdá i admirálská loď, určitě je přezpíváme.