Den osmý - OSTROV POKLADŮ

08.08.2009 23:17

Už jsmem skoro v cíli - poslední ostrov - Ostrov pokladů. Posádky dostaly včera od starého mořského vlka zajatého kanibaly souřadnice, kde začít hledat poklad. Musely si hlídat mapu, kdy jejich loď dopluje na ostrov pokladů. Pak mohly vyrazit hledat  poklad. Dopoledne zatím dodělávaly programy, uklízely tělocvičnu, a trochu balily. Navigátor a loďmistr se zatím vydali vytýčit trasu, po které posádky hledaly poklad. Naštěstí nám Eva půjčila kola. A tak jsme se mohli po území Bíliny pohybovat rychleji a hledat opravdu vhodná místa pro úkoly. Zákeřný úkol jsme dali jen jeden, kdy měli námořníci zjistit na místě zadaném souřadnicemi SPZ auta. Šlo o autíčko na dětském hřišti. Poklad byl schovaný u dědy Jožky v restauraci Oáza. Zároveň tam připravil pro děti svačinu - výborné, ale orpavdu výborné koláčky.

Po poledním klidu, ve dvě hodiny jsme posunuli vlajku Blag Flagu na ostrov pokladů. Za chvíli posádka vystartovala. Po půl hodině se vydali poklad hledat námořníci Jahodového knedlíku a ve tři hodiny loď Rudej ďas. Vypadalo to, že vše probíhá v pohodě, když přišla v 17:14 h SMS: Druhy stanoviste, bohous se tahne ... silenym zpusobem ... 
Říkali jsme si - Na kolikátou hodinu udělat večeři?

Nakonec, ale všechny posádky se vrátily zpět i s pokladem (o tom, kde která zakufrovala jen mlžily a ani do svých blogů nenapsaly). 

Večer poslední nástup - pokřiky posádek, posouvat lodě už nebylo kam. Námořníci se však dožadovali osobních bodů. Do posledního dne plnili jedlíky (nezanechej žádné zbytky), myli nádobí. Nikomu však by to postup v hodnosti nepřineslo. Vypadalo to, že nás uštěkají, že chtějí body. Neustoupili jsme a body jim nedali. Protože však námořníci končí svou plavbu a jdou v podstatě do výslužby, byla všem zvýšena hodnost. Odměněni ještě byli Adéla a Petr za nejčastější mytí nádobí. Někdy ho myli i dvakrát denně. Body jsou holt body.

 Na závěr jsme si předváděli programy. Začali jsme Baltíkem 3. Některé programy jsou fakt moc pěkné a překvapili nás i Ti,co Baltíka neznají. Zajímavý program měla Monika. Pak měly přijít na řadu programy v Baltíkovi 4. Začínalo mi být podezřelé, že Petr se hrnul jako první. On, kterého jsem nikdy prezentovat nedonutila ... Spustil B4, načetl svůj program, spustil ... a program B4 nahlásil chybu. Na počítači totiž byla stará verze B4 a ta námi vytvořené programy v druhé učebně nedokázala spustit. Vzhledem k pokročilé hodině jsme nahnali námořníky spát. Péťa vyhrál ...