Den druhý - příprava a vyplutí.

02.08.2009 23:39

Posádky si dnes vyhotovily trička s názvem své lodi. Každý námořník započal se svou vlastní hrou v Baltíkovi - dnes zvládli si připravit mapu.

Odpoledne všichni obdrželi zašifrovanou zprávu. Pro její rozluštění museli získat body v soutěžích: Závod pohyblivosti (1.BF, 2.RD, 3.JK), Která je rychlejší (1.BF, 2.JK, 3.JK), Abeceda (1.RD, 2.JK, 3.BF), Obrácená loď (1.BF, 2.JK, 3.RD), Nejmenší loď (1.RD, 2.BF, 3.JK), Biatlon (1.JK, 2.BF, 3.RD), Necejbrej (1.JK, RD,2. BF). Black Flag získal 25 bodů, Rudej ďas a Jahodový knedlík 20 bodů. Body vyměnili za písmenka a rozluštili zprávu:

Během naší plavby nebude daleko široko ostrov, který by nebyl obývaný obřími krutými tvory, zvanými Zlobři. Nebude ostrov, kde bychom doplnili zásoby. Proto si před vyplutím musíte nachytat ryby. Rozdělte se do 5ti skupin (dle věku) a vydejte se na rybolov podle pokynů kapitánů.

Za rychlost luštěni se loď BF posunula na mapě o 6 políček, RD o 4 políčka a JK o 2 políčka. BF se však ze své výhry moc neradoval - ukázalo se, že se zastavili na ostrově Avemada. (Muži zde chodí nalíčeni jako ženy a ženám roste pod nosem knír a bradka). Někteří chlapci (obzvláště Petr a Pavel) dost těžce nesli, co je čeká druhý den.

Pak jsme museli vše sbalit a přesunout se dovnitř - přihnala se bouřka. Ta sice neohrozila náš rybolov, ale za to internet zůstal odpojen (v celé Bílině). Od té chvíle se neustále opakovala jedna otázka: "Už jde internet?" ... a vydrželi se ptát hodně dlouho i přes ujištění, že už na to odpovídat nebudeme!

Rybolov se ovšem vydařil. Soutěžili jednotliví námořníci v disciplínách Lov ryb, Třídění ryb, Čištění ryb, Které ryby znáš?, Výlov rybníka. Hodnocení jsme již ten den však nestihli a Petrova naděje, že jejich loď popojede z ostrova Avemada se rozplývala.

Večer jsme vyhodnotili u jednotlivců jejich snahu a všichni získali bod. Navíc další bod získali i Tomáš K, Petr a Adam za jedlíka (nenechali u jídla celý den žádné zbytky).

 Fotogalerie