Den čtvrtý - Ostrov Animalánie

04.08.2009 23:10

Dnes jsme měli za úkol prozkoumat ostrov Animalánie. Ráno vyfasovali námořníci svačinu, jejíž součástí bylo vejce vařené natvrdo. To námořníky velmi překvapilo. Museli jsme je ujistit, že není syrové. Michal se ptal - "Co s ním má dělat?". škoda, že nemáme foto jeho udiveného výrazu. Před odchodem jsme jim museli dát školení, jak vajíčko oloupat. Tak toto byl velký zážitek pro mě a příští rok jim dáme vajíčko zas :-)

Ostrov Animalánie se nachází v ústecké zoo. Každý námořník měl svůj úkol - otázku, kterou musel zjistit. Navíc museli sbírat oranžové ústřižky, které byly různě poschovávané v zoo. Připadali jsem si, že znečišťujem zoo, ale užili jsme si u toho fůru legrace. Zvláště, když Zuzka lezla ukrýt papírky do věže na dětské prolézačce (viz foto  - pozn. Ilči). Jedna ze skrýší byla prázdná vitrína u vchodu do pavilonu šelem, kde jsem sestavili celý obrázek ovečky z jednotlivých ústřižků (námořníci ji fakt objevili). Jiný byl v tlamě vycpaného vlka. Jakub říkal, že šli okolo něj několikrát, než si všimli, že má divný jazyk. Jakmile nám koukal ústřižek z batohu a potkali nás námořníci, vypadalo to, že se o něj rázem poperou a my nebudeme bez úrazu. Největším lupičem ústřižků byl Péťa (samozřejmě mu šlo o body, vždyť má hodnost lodníka již nadosah). Před odchodem jsme se ještě podívali na krmení lachtana Morise. Po příjezdu jsme obodovali počty lístků, které námořníci našli a zas se nám poposunulo bodování - už máme dva loďmistry Petra a Adélu. Musíme ještě obodovat test o lachtanovi a splněný úkol - otázku ze zoo.

Večer bylo velké mytí všech pod dozorem (i když ten se musel občas schovat, protože asi by někteří námořníci neunesli jeho pohled - muselo nám stačit jen stříkání vody ve sprše).

Fotogalerie