Den čtvrtý - Humanitární pomoc v Las Vegas

09.07.2013 23:37

Padouši zatopili Las Vegas, zničili Hooverovu přehradu. Vypravili jsme se přispět s humatinární pomocí. Našim superhrdinům jsme rozdali mapu (mapu souřadnic Baltíka), přívěsky, stříbrnou kouli, barevná písmenka, klíčenky, peníze (čeké dolary) a oni měli za úkol celý den je rozdávat proti podpisu. Né každý od nich však pomoc přijal... Výborní však byli Jirka a Milan, kteří snad ukecali každého ("a můžete si vybrat i které písmenko!!"). Jeden z týmů, aby měl více podpisů např. přívěsky rozložil na karabinku, řetízek a kroužek a dokonce i pytlíček od přívěsku rozdával zvlášť.

Cestou jsme projeli několik států Ameriky (výpisem názvů na papír) - nejlepší byl tým NE! , ten zvládnul 26 států hlavně díky Vojtovi. Cestou jsme si také procvičovali paměť, zapamatováním 10 čísel. Někteří zvládli všech 10, ale byli i tací, kteří byli rádi, že si zapamatují 3. Pak ještě přišlo na řadu překreslování obrázků - nepopsatelné, ale pro nás velmi pobavující.

Naším skutečným cílem byl Aquapark Měřín. Všem se moc líbil a užili jsme si to. Jen Filip byl malinko zklamaný, protože David mu napovídal, co vše tam není (v podstatě větší než Čestlice). Cesta zpět nám rychle utekla.

Večer následovalo tradiční psaní blogů, kde se děti snaží, ale bohužel jim k článkům nikdo nepíše komentáře!   :-(

Také některé děti si získávaly specializace, za které dostávají body. Některé děti by body potřebovaly, a tak Ilča ml. nabízela zdravovědu. Dostala však nečekanou odpověď: "Já nechci být doktor!" .

Zkusila to ještě jednou: "A co uzlování?" .

"V tom se moc nevyznám."

"Tak se to pojď naučit."

"To mi k ničemu nebude"

...

Fotogalerie