Den 6. od Michala

07.07.2017 11:40

Ráno jsme se jako obvykle vzbudili a nasnídali. Po snídani jsme se všichni sešli v učebně, ale nepokračovali jsme v našich programech. Byli vybráni další velitelé týmů, ti si dokonce mohli vybrat celý svůj tým, takže museli být rychlí, aby si vzali do týmu co nejlepší piráty. Včera jsme se dozvěděli, že jsme ztroskotali na ostrově, protože se nám potopila naše loď. Museli jsme tedy prozkoumat ostrov.

Když jsme se rozdělili do týmů, dostali jsme info, co si máme vzít s sebou na cestu, (do aquaparku v Měříně) a pak jsme vyrazili. Byli jsme varováni před největším nebezpečím ostrova: Farmáři a lidojedi. Když nám vedoucí řekli, že je poblíž farma, všichni museli dělat zvuk zvířete, které mu bylo určené (aby si farmáři mysleli, že nejsme piráti, ale jejich hospodářská zvířata). Když zas byli poblíž lidojedi, zpívali jsme písničky, ale stejně to zpívala jen jedna třetina z nás. Přibližně v půlce cesty jsme se nasvačili a pak vytvořili kroužek abychom se připravili na hru.

Každému z nás přilepili papír s trojciferným číslem na záda a dostali jsme papír. Cílem hry bylo napsat co nejvíce čísel ostatních, ale zároveň zabránit tomu, aby si ostatní napsali naše číslo. Téměř každý měl stejnou taktiku, co nejrychleji si zády stoupnout ke stromu a sledovat, jestli někomu není z nějakého úhlu vidět číslo. Nakonec se vymyslelo pravidlo, že se po nějaké době musíme přemístit někam jinam. Samozřejmě byly určeny hranice, kam nejdál se můžeme schovat. Jednou za hru pak byla MEGAvýměna a museli jsme se přemístit na druhou stranu celého hřiště. Dohráli jsme a pokračovali v naší cestě.

Když jsme dorazili před aquapark, tak jsme se naobědvali a připravili k další hře. Jeden z nás předváděl slovo, nebo slovní spojení, které mu pošeptal přidělený vedoucí, a ostatní hádali, co by to mohlo asi být, a doběhli pro papírek s tím slovem. Ten, co předváděl, musel být velmi přesný, protože na zemi leželo několik papírků, na kterých byly podobná slova, takže bylo občas těžké uhádnout, které z nich by to mohlo být. Postupně jsme se každý vystřídali v pantomimě a konečně jsme mohli jít do aquaparku.

Jako každý rok proběhlo focení a „kohoutí zápasy“. Když jsme se vrátili, měli jsme volný rozchod a mohli jsme jít něco na hodinu nakoupit. Museli jsme se rozdělit do menších (2 a více lidí) skupinek, ale bylo to zbytečné, protože jsme se stejně všichni sešli v Občerstvení u Mořské Panny. Uplynula hodina, po hodině jsme se vrátili zpět a šli jsme zpět do Loutí. Sice jsme šli po stejné cestě, ale nepotkali nás žádné farmy, takže jsme naštěstí nemuseli vydávat žádné zvuky zvířat.
Michal C.